Otok Vis je najudaljeniji naseljeni otok od kopna. Površina otoka iznosi 90,3 km2, a do njega se može doći trajektom, katamaranom ili brodom iz Splita. Ukupna duljina obale Visa je 77 km. Oko otoka Visa se nalaze brojni manji otoci, otočići i školji (Biševo, Budikovac, Brusnik, Jabuka, Ravnik, Svetac i drugi).

Vis je oduvijek bio otok ribara i vinogradara. Komiža na otoku Visu čak se smatra kolijevkom ribarstva na Jadranu o čemu danas svjedoči Ribarski muzej u Komiži. Osim toga, kaže se da su prvu vinovu lozu u Dalmaciji posadili stari Grci i da je posađena upravo na Viškom polju. Najpoznatije autentično bijelo vino je čuvena viška Vugava, koju možete probati u brojnim restoranima i vinskim podrumima na otoku Visu.

Vis osim jedinstvenog povijesnog, kulturnog i prirodnog nasljeđa ima i prekrasno, kristalno bistro more, skrivene plaže od kojih su neke proglašene najljepšima u Europi (Stiniva), uvale i otočiće, mediteransku klimu prepunu sunčanih sati i gostoljubive domaćine. Upravo zato je Vis omiljeno turističko odredište i bit će nam drago da ga i Vi posjetite i doživite u punom smislu riječi.

Vis je otok koji nudi veliki broj prirodnih znamenitosti i ljepota koje preporučamo vidjeti:
– Arheološki muzej
– Antička Issa
– Izleti brodom (Modra Špilja, izlet oko otoka, poznate uvale i plaže kao npr. Stiniva, Stončica, Velika i Mala Travna, Zglav…)
– Izlet u Titovu špilju
– Vinski putevi
– Britansku tvrđavu Fort George s najljepšim zalaskom sunca
– Potkop za podmornice i brodove
– Tuneli Drugog svjetskog i Hladnog rata
– Izvrsnu gastro ponudu lokalnih restorana
– Planinarske staze
– Ribarski muzej u Komiži

Vis je ono što u životu morate doživjeti! Dozvolite nama da budemo dio Vašeg boravka u ovom “raju na zemlji”.

Hoteli Vis
Hoteli Vis
Hoteli Vis